| 全民英檢中高級閱讀能力預試(1)題解分析(英檢中高級相當於學測、指考程度,讀者可以學測、指考題目再多加練習)
 HIGH-INTERMEDIATE READING  COMPREHENSION TEST
 This test has three parts, with 50 multiple-choice questions (each with four choices) in total. Special directions  will be provided for each part.  You will have 60 minutes to complete 
        this test. Part A: Sentence Completion
 This part of the test has 15 incomplete sentences.   Beneath each sentence you will  see four words or phrases, marked A, B, C, and  D.   You are to choose the word or phrase that best completes the sentence.   Then,  on your answer sheet, find the number  of the question and mark your  answer. 
        
          | 1. | Taroko Gorge (太魯閣), a               scenic spot, is located in Hualien. |  
          |  | A. formal | B. well-known | C. warm-hearted | D. graceful |  
 
        
          |  | 太魯閣是位於花蓮一個       __    的風景區。  |  
          |  | A. 正式的 | B. 有名的 | C.熱心的 | D. 優雅的 | 答:B |  
 
        
          | 2. | The committee went               the proposals for a second time. |  
          |  | A. over | B. away | C. under | D. on |  
 
        
          |  | 委員會再次      ____ 這些提案。  |  
          |  | 答:A |  
          |  | (go  over 審查;go away 走開; go under 沉沒;go on 繼續) |  
 
        
          | 3. | In my opinion, it’s important not to           in this kind of political dispute. |  
          |  | A. put down | B. take sides | C. give off | D. tell apart |  
 
        
          |  | 就我的意見而言,在這種政治糾紛中最好不要            。. |  
          |  | A. 拉下來 | B. 選邊站 | C. 發出 | D. 分開 | 答:B |  
 
        
          | 4. | The  current economic recession is threatening  the                 of many people in the  country. |  
          |  | A. substance | B. maturity | C. qualifications | D. livelihoods |  
 
        
          |  | 目前的經濟衰退正威脅著這個國家許多人的           。  |  
          |  | A. 本質 | B. 成熟 | C. 資格 | D. 生計 | 答:D |  
 
        
          | 5. | Yu-lin and her  brothers gave their parents  a big party in                 of their 50th wedding anniversary. |  
          |  | A. care | B. favor | C. honor | D. charge |  
 
        
          |  | Yu-lin 和她的兄弟们給他們的父母辦了一個盛大的宴會       他們 50 周年結婚紀念。  |  
          |  | A.  照顧 | B. 恩惠 | C. 榮譽 | D.  收費  | 答:C |  
 
        
          | 6. | Due to Typhoon  Emerson, the price of vegetables  has               greatly over the past few days. |  
          |  | A. adjusted | B. influenced | C. expanded | D. fluctuated |  
 
        
          |  | 由於 Emerson 颱風,過去幾日來蔬菜價格              很大。  |  
          |  | A. 調整 | B. 影響 | C. 擴張 | D. 波動 | 答:D |  
          |  | (has fluctuated 是現在完成式) |  
 
        
          | 7. | Don’t be  troubled by Amanda’s  frequent angry moods. It’s just               of her illness. |  
          |  | A. a manifestation | B. a consistency | C. an abundance | D. an enforcement |  
 
        
          |  | 不要被  Amanda 經常性的生氣影響。那只是她生病的一種                。  |  
          |  | A. 表現 | B. 持續 | C. 豐富 | D. 實施 | 答: A |  
 
        
          | 8. | Bruce read  two film scripts; he didn’t enjoy  one, a comedy, but he did enjoy            , a thriller. |  
          |  | A. other | B. another | C. one another | D. the other |  
 
        
          |  | Bruce 看了二個電影劇本;他不喜歡喜劇的那一本,但是他確實喜歡恐怖的           。  |  
          |  | A. 其他的 | 另一個 | C. 相互代名詞 | 二個的另一個  | 答: D |  
          |  | other 、another、the other 的用法詳請參見 文法書p.290;one  another 是相互代名詞;詳請參見文法書p.236
 |  
 
        
          | 9. | Tourists  have left a lot of soda cans  and plastic bags in and               the park. |  
          |  | A. at | B. on | C. around | D. through |  
 
        
          |  | 觀光客留下許多的飲料罐和塑膠袋在公園裡面和              。  |  
          |  | A.在一個確定的地點 | B. 在….之上 | C. 附近、周遭 | D. 穿過 | 答: C |  
 
        
          | 10. | When Paul  and Ann were children, they              visit their cousins in Chicago from time to time. |  
          |  | A. might | B. would | C. were to | D. should |  
 
        
          |  | 當 Paul 和 Ann 還是小孩子的時候,他們經常        拜訪他們在芝加哥的 cousins。 |  
          |  | 答: B |  
          |  | 1. 英文的堂/表兄弟或堂/表姐妹都是 cousin2. would是表示「意願、喜歡或傾向」;文法書p.86
 |  
 
        
          | 11. |                      that something like this would  happen to me. |  
          |  | A. I never did my wildest dreams imagine in |  
          |  | B. I did never imagine in my wildest dreams |  
          |  | C. Never in my wildest dreams did I imagine |  
          |  | D. In my wildest dreams did I never imagine |  
 
        
          |  | 我作夢都沒有想到,這種事會發生在我的身上。  |  
          |  | 答: C |  
          |  | Never in my wildest  dreams did I imagine that something like this would happen to me. |  
        
          |  | 這是副詞 never 的一種倒裝句用法(文法書p.344) |  
 
        
          | 12. | Some of  Curt Wilder’s books have been widely read                    others have remained relatively unknown. |  
          |  | A. since | B. until | C. except | D. while |  
 
        
          |  | 有一些 Curt Wilder 的書被廣泛的閱讀,        ___ 其他的書相對地卻不被人知道。  |  
        
          |  | 答: D |  
          |  | Some of  Curt Wilder’s books have been widely read while others have  remained |  
        
          |  | relatively unknown. |  
          |  | 本句的從屬連接詞(文法書p.335) while 是表示「然而」的意思 |  
 
        
          | 13. | Kuo-hwa,  an optimist, is always cheerful,               hardships with an eagerness to overcome them. |  
          |  | A. facing | B. faces | C. faced | D. to face |  
 
        
          |  | Kuo-hwa 是一位永遠高興樂觀的人,          艱難並渴望去擊敗那些艱難。  |  
          |  | 答:A |  
        
          |  | Kuo-hwa, an  optimist, is always cheerful, facing hardships with an eagerness  to  |  
        
          |  | 主詞 | 同位語(文法奢p.382) | 主詞 | 分詞片語(文法奢p.142) |  
        
          |  | overcome them. |  
          |  | 分詞片語 facing hardships with an eagerness  to overcome them 修飾主詞 Kuo-hwa 
 |  
 
        
          | 14. | To our surprise, Tina was given permission to enter the third  grade, although she               the previous grade. |  
          |  | A. doesn’t pass | B. hadn’t passed | C. oughtn’t to pass | D. not passing |  
 
        
          |  | 我們感到驚訝,Tina 被允許進入三年級,雖然她上一個年級          。  |  
          |  | 答:B |  
          |  | Tina was  given permission to enter the third grade, although she hadn’t passed the  |  
 
        
          | 15. | I hope to do as               swimming this  summer as I did last year. |  
          |  | A. a lot | B. possible | C. much | D. many times |  
 
        
          |  | 我希望今年夏天能像去年一樣有同樣  多  的游泳。  |  
          |  | 答: C |  
          |  | 量詞形容詞(文法書p.292) many 是修飾可數名詞;much 是修飾不可數名詞; 動名詞(文法書p.152) swimming 是不可數名詞,所以要選 much
 |  
 Part B: Cloze This part of the test has two passages.   Each  passage contains seven or eight  missing words or phrases.   Beneath each passage, you will see seven or eight items with four choices, marked A, B, C, and  D.   You are to choose the best answer for each  missing word or phrase in the two passages.   Then,  on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer. Questions 16-20          The digital age is dawning,  and that’s good news for Asian companies. Already, a high _(16)   of  the world’s new digital products, such as  DVD players and digital cameras, are  being produced there, not only     (17)    manufacturing costs are lower there  than in North America and Europe, but also because Asia  has become a center for     (18)    . Japanese companies, of course, have long been admired for their ability to design     (19)    manufacture consumer products that incorporate the latest technology  while     (20)    the  most-desired functions. Now other Asian countries  like Korea and Taiwan are    (21)   . With the worldwide demand for digital products growing     (22)    a furious pace, thefuture looks bright for the Asian companies that make them.
       數據時代來臨了,對亞洲的公司而言這是好消息。世界上一個很高  (16)   的新數據產  品,例如 DVD 撥放機、數據相機已經在那裡生產了,不但  (17)   那裡生產成本較北美和歐 洲低,而且也由於亞洲已經成為一個  (18)  中心。當然日本公司他們與最新技術結合,同 時也  提供(20)  最好功能的設計  和(19)  製造消費性產品的能力,長期以來另人羨慕。現 在其他亞洲國家,例如韓國、台灣正  (21)  。隨著全球對數據產品需求   以(22)   非常快速 的步伐成長,未來對那些製造它們的亞洲公司發展是光明的。  
        
          | 16. | A. percentage | B. level | C. quality | D. influence |  
 
        
          |  | A. 比例 | B. 層級 | C. 品質 | D. 影響 | 答:A |  
 
        
          | 17. | A. until | B. because | C. after | D. that |  
 
        
          |  | A. 直到 | B. 因為 | C. 在…之後 | D. 那個 | 答:B |  
 
        
          | 18. | A. recreation | B. animation | C. innovation | D. organization |  
 
        
          |  | A. 休閒 | B. 模仿 | C. 創新 | D. 組織 | 答:C |  
 
        
          | 19. | A. some | B. to | C. once | D. and |  
 
        
          |  | 答:D |  
          |  | … to design and (to) manufacture…二個不定詞由對等連接詞 and 連接起來,相同的部份可以省略;文法書p.330
 |  
 
        
          | 20. | A. offering | B. offered | C. did offer | D. would offer |  
 
        
          |  | 答:A |  
          |  | Japanese companies have long  been admired for their ability to design and manufacture consumer products |  
        
          |  | that incorporate thelatest technology |  
        
          |  | while (Japanese companies  are) offering the most-desired functions. |  
 
        
          | 21. | A. taking  its leave | B. paving its way | C. catching its breath | D. following its lead |  
 
        
          |  | A. 休假 | B. 鋪路 | C. 喘口氣 | D.隨著其後 | 答:D |  
        
          |  | 所有格形容詞 its(文法書p.212)是代替 Japan’s;…are following its lead 正追隨著日本的領先之後
 |  
 
        
          | 22. | A. on | B. with | C. at | D. in |  
 
        
          |  | at a furious pace…, at a slow pace, at a speed of…,以…的速度,介系詞都是用 at |  Questions 23-30         In gardens and forests around the world, there  is more and more evidence that the earth’s  atmosphere is warming up. In  North America, many species of birds which   (23)_ to fly south for the cold winter months are staying in the north    (24)  . A study of 77 gardens in Europe  (25)  that flowers are blooming earlier and leaves are falling  (26)_. In other words, as the atmosphere has gotten warmer, the  growing season for vegetation has  become a little bit longer each year. On the European continent, summer is  (27)  eleven days  longer than it was forty years ago.The  1990s were the warmest decade of the twentieth century, and the changes in air temperatures   (28)   ocean temperatures as well. Greenland’s ice sheet has been _(29)   rapidly, and high ocean temperatures are also  damaging the coral reefs.    (30)  , there is no evidence that global  warming is either slowing down or coming to an end.
       在全球的花園和森林中,地球大氣正在增溫中的證據是愈來愈多。在北美洲,許多種類 的鳥   (23)   從寒冷冬季南飛,現在待在北方 _(24)  。一項在歐洲 77 個花園作的研究顯示 (25) ,花現在開的較早,葉子落的較 _(26) 。換言之,由於大氣變的較溫暖,蔬菜的生長季 節,每年逐漸變的比較長。在歐洲大陸,夏天 _(27)   比 40 年前長了 11 天。 1990 年代是 20 世紀最溫暖的 10 年,而且大氣溫度的改變也 _(28)  了海洋的溫度。格林蘭島的大冰原至目前還一直在快速的 _ (29)  中,而且海洋的高溫也正在損害珊瑚礁。 _(30)  ,
        沒有證據顯示全球暖化是在減緩還是停止了。
 
        
          | 23 | A. use | B. used | C. are used | D. were used |  
 
        
          |  | 答:B |  
          |  | many species of birds which used to fly south for the cold winter months are staying in  |  
        
          |  |  | 由關係代名詞 which 所帶領的從屬形容詞子句(文法書 p.220)修飾先行詞birds |  
        
          |  | are used  to 和  were used to 的 to 是介系詞,後面要接動名詞  flying;亦即are/were used  to flying。(請參見文法書p.155)由於文章中是用不定詞 to fly,所以 C. D.都不能選;used to fly 是表示過去的習慣。
 |  
 
        
          | 24. | A. instead | B. well | C. away | D. upwards |  
 
        
          |  | A. 替代 | B. 好 | C. 離開 | D. 向上 | 答:A |  
 
        
          | 25. | A. showing | B. show | C. shown | D. showed |  
 
        
          |  | A study of 77 gardens  in Europe showed that flowers are blooming earlier and |  
        
          |  | (that) leaves are  falling later. |  
        
          |  | 主詞 study 是第三人稱單數,若是用現在式的話,動詞要用 shows(文法書p.54),但是答案中並沒有 shows; 所以只能選過去式 showed
 |  
 
        
          | 26. | A. soon | B. then | C. later | D. once |  
 
        
          |  | A. 很快 | B. 然後 | C. 稍後 | D. 一但 | 答:C |  
        
          |  | later 是 副詞late 的比較級(文法書p.324)  |  
 
        
          | 27. | A. traditionally | B. naturally | C. apparently | D. merely |  
 
        
          |  | A. 傳統地 | B. 自然地 | C. 顯然地 | D. 僅僅 | 答:C |  
 
        
          | 28. | A. affected | B. stabilized | C. operated | D. measured |  
 
        
          |  | A. 影響 | B. 穩定 | C. 操作 | D. 衡量 | 答:A |  
 
        
          | 29. | A. thickening | B. melting | C. tearing | D. floating |  
 
        
          |  | A. 使變厚(粗、密) | B.  融化 | C. 撕開 | D. 浮 | 答:B |  
 
        
          | 30. | A. Otherwise | B. Eventually | C. Afterwards | D. Unfortunately |  
 
        
          |  | A. 否則 | B. 永久地 | B. 永久地 | D. 不幸地 | 答:D |  Part C: Reading
       In this part of the test, you will read several passages.    Each passage is followed by  several questions.   You are to choose the best answer, A, B, C, or D, to each question on  the basis of what is stated or implied  in the passage. Then, on your  answer sheet, find the number of the question and mark your answer. Questions 31–32 New Projects  of the Sino-Israeli Petrochemical  Company 
        
          | Project | Completion Time (Y/M/D)
 | Annual Production (Tonnes) | Estimated Investment (NT$mln) | Estimated Annual    Production Value (NT$mln) |  
          | Kaohsiung Plant | 00/05/31 | 10,000 | 463.88 | 584.00 |  
          | Shanghai    Plant | 00/09/30 | 20,000 | 504.60 | 320.00 |  
          | Jakarta    Plant | 01/01/31 | 20,000 | 408.18 | 620.00 |  
          | Manila Plant | 01/06/30 | 14,000 | 293.46 | 248.00 |  
          | Bangkok Plant | 01/12/31 | 22,000 | 223.08 | 577.80 |  中以(色列)石化公司新計劃  
        
          | 計劃  | 完成時間(年/月/日)
 | 年產量 (噸)
 | 估計投資 (新台幣/百萬元)
 | 估計年產值 (新台幣/百萬元)
 |  
          | 高雄廠 | 00/05/31 | 10,000 | 463.88 | 584.00 |  
          | 上海廠 | 00/09/30 | 20,000 | 504.60 | 320.00 |  
          | 雅加達廠 | 01/01/31 | 20,000 | 408.18 | 620.00 |  
          | 馬尼拉廠 | 01/06/30 | 14,000 | 293.46 | 248.00 |  
          | 曼谷廠 | 01/12/31 | 22,000 | 223.08 | 577.80 |  
 
        
          | 31. | Which plant is expected to report the highest production volume per  year? |  
        
          |  | A. The Bangkok Plant | B. The Shanghai Plant |  
          |  | C. The Manila Plant | D. The Kaohsiung Plant |  
 
        
          |  | A. 曼谷廠 | B. 上海廠 | C. 馬尼拉廠 | D. 高雄廠 |  
          |  | 答: A |  
 
        
          | 32. | Which plant will probably cost the most to  construct? |  
        
          |  | A. The Jakarta Plant | B. The Kaohsiung Plant |  
          |  | C. The Manila Plant | D. The Shanghai Plant |  
 
        
          |  | A. 雅加達廠 | B. 高雄廠 | C. 馬尼拉廠 | D. 上海廠 |  
          |  | 答: D |    |   | 
        
        
        Questions 33-35
         The ROC Air Force has purchased a new “Air Force  One,” the popular name for the  aircraft used by senior officials  of the ROC, including the  president and vice-president. Like the  previous “Air Force One,” which was leased  from China Airlines, the new aircraft  is a Boeing 737-800, which is capable of carrying  up to 189 passengers and costs around  US$45 million. It differs from the earlier aircraft, however, in its on-board  instrumentation, which includes  an advanced radar system and state-of-the-art communications equipment. In the event of a crisis, these  facilities will enable the president  to remain in contact with armed forces  commanders while he is on board “Air  Force One.” Two teams of ROC air force  pilots will receive training in the US in  using the new equipment before flying the aircraft back to Taiwan from there via Hawaii and Guam.       中華民國空軍已經買了一架新的 ”空軍 1 號” ,一架被中華民國高級官員使用的飛機, 包括總統和副總統。就像前一架向中華航空公司租用的  ”空軍  1 號”一樣,新飛機是波音 737-800 型,它最多可以載客 189 位,價格約 4 千 5 百萬美元。然而,它的機上儀器和前一 架不一樣,它有先進的雷達系統和精密的通訊設備。在遇到危機事件時,總統在”空軍 1 號” 上,這些設備可以讓他和軍隊的指揮官们保持連繫。在經由夏威夷和關島飛回台灣之前,有
 2 組中華民國空軍飛行員在美國接受使用這些新設備的訓練。
 
        
          | 33. | What would be a  good title for this article? |  
        
          |  | A. What would be a  good title for this article? |  
          |  | B. New “Air Force One” More Expensive |  
          |  | C.  New, Improved  “Air Force One” |  
          |  | D. ROC Pilots Trained to  Fly “Air Force One” |  
 
        
          |  | A. 總統批准購買新的”空軍 1 號”      |  
          |  | B. 新的”空軍 1 號”比較貴  |  
          |  | C. 新的,改良過的”空軍 1 號”         |  
          |  | D. 中華民國飛行員接受”空軍 1 號”飛行訓練。  |  
          |  | 答: C |  
 
        
          | 34. | In what way is  the new aircraft like the previous one? |  
        
          |  | A. It has a similar radar system. |  
          |  | B. It can carry nearly 190  passengers. |  
          |  | B. It can carry nearly 190  passengers. |  
          |  | D. Its communications equipment is the same. |  
 
        
          |  | A. 它有相似的雷達系統 | B. 它可以搭載將近 190 位乘客  |  
          |  | C. 它是向中華航空公司租用的 | D. 它的通訊設備相同 |  
          |  | 答: B (  … which is capable of carrying up to 189 passengers …) |  
 
        
          | 35. | This passage points out that the new communications equipment will be used by the  president |  
        
          |  | A. during national emergencies. | B. during takeoffs and  landings. |  
          |  | C. during flight training. | D. during equipment  failure. |  
 
        
          |  | A. 當國家緊急事件時 | B. 當起飛和降落時 |  
          |  | C. 當飛行訓練時 | D. 當設備故障時 |  
        
          |  | 答: A (In the event of a crisis, these facilities  will enable the president  to ….) |  Questions 36-38 
        
          | Mr. Nelson  WuVice President
 Formosa News Corporation
 303 Chung-kung Rd., Section 2
 Taichung, Taiwan,  R.O.C.
 March 1, 2000
 Dear Mr. Wu, This is to confirm my resignation from the position of Good Morning  Taiwan Editor, effective
              March 31, 2000. There are several reasons for my resignation, but to put it simply, I’m just too tired. To do my  job well, I need to spend  at least ten hours a day at the office, which leaves me no time for anything else. In light of this, I recently accepted a job at Let’s Learn English  Inc., where I will be editing  textbooks for children. I will be working fewer hours a day, for almost as much as I am making  at Formosa News. This will permit me time to pursue other interests, including night classes  at one of the local universities. Regarding the salary  at Formosa News, I feel it is reasonable, and in line with the industry standard. However, I believe that the company should  consider creating a position for an assistant editor, as this job is really too much for one person. Finally, I would like to thank  you for giving me the opportunity to work at  Formosa News. I wish  you all the very best in the future. Sincerely, Susan A. Wood Susan A. Wood (按:本信的日期March 1, 2000列於「收信人」與「稱呼」之間,並不適當。如何寫英文書信請前往本書官方網站 https:/www.amstarcreative.com/eng/study/letters.html 參考。
 |  
 
        
          | 親愛的吳先生,這封信是確定辭去我在Good Morning Taiwan 編輯的職務,生效日2000年3月31日。
 我的辭職有許多原因,簡單地說,我太累了。要做好我的工作,我必須每天在辦公室至少工作10小時,這讓我沒有時間做其他的事情。
 考慮到這個情況,我最近接受了Let’s Learn  English Inc. 的一項工作,在那裡我將編輯兒童的教科書。我每天將會工作比較少的時數,並和我在Formosa News的收入幾乎一樣多。這將會允許我去追尋其他的興趣,包括在附近的一所大學進修夜間課程。
 關於在Formosa News的薪水,我覺得是合理的,而且符合這個產業的水準。然而,我相信公司應該增加一個助理編輯的職務,因為這個工作一個人來做是太重了。
 最後,我要感謝你們給我有機會在Formosa News工作。我祝你們未來一切順利。
 誠摯的,
 Susan A. Wood
 |  
 
        
          | 36 | What is the purpose of this letter? |  
        
          |  | A.  To apologize | B. To quit a job |  
          |  | C. To ask for a raise | D. To apply for a position |  
 
        
          |  | A. 道歉 | B. 辭職 | C. 要求加薪 | D. 求職  |  
          |  | 答: B |  
 
        
          | 37. | At her new job, how much will  Susan be earning? |  
        
          |  | A. Not mentioned in the letter |  
          |  | B. Much more money than she is making now  |  
          |  | C. Slightly less money than she is making now |  
          |  | D. Slightly more money than she is making  now |  
 
        
          |  | A. 信中沒有題提到 | B. 超過現在很多  |  
          |  | C. 較現在稍為少一點 | D. 較現在稍為多一點  |  
        
          |  | 答: C (…for almost  as much as I am  making at Formosa News.) |  
 
        
          | 38. | What suggestion does Susan  make? |  
        
          |  | A. Reduce employees’ working hours |  
          |  | B. Increase the  pay for the new editor |  
          |  | C. Offer classes for employees |  
          |  | C. Offer classes for employees |  
 
        
          |  | A. 減少職員的工作時間 | B. 給新編輯加薪  |  
          |  | C. 提供員工進修課程 | D. 給新編輯雇一個助理  |  Questions 39-41Over time, cacti literally reshaped themselves to fit their environment, by increasing  their bulk and reducing the surface area they expose to the sun.    Cacti  stopped bearing leaves; they could no longer afford to supply broad-surfaced appendages with water.  When the cacti dispensed with foliage, their stems and branches took over the leaves’ work   of  manufacturing  food.     By   drawing  energy  from   almost  constant   sunlight  and moisture from their water-storing interior pulp, cacti  can function all year round and flower even during lengthy droughts.  Many other adaptations help cacti  survive in a harsh environment.  Their  shallow, widespread root systems  absorb maximum moisture in a region of brief  rainstorms and thin quick-draining  soil.   The  waxy finish on their tough skins retards moisture  loss, and their  armament of sharp  spines affords protection from sun, wind and from the depredations of hungry, thirsty desert creatures.
       隨著時間的演進,仙人掌以增加體積、減少暴露陽光表面的方式,實際上重新改變了自 己的外型以適應它們的環境。仙人掌停止了葉子生長;它們無法供給大面積枝葉的水份。當  仙人掌沒有了葉子,它們的根莖和支幹接管了葉子製造養份的工作。從幾乎永不缺乏的陽光 汲取能量和自它們內部貯藏樹汁汲取水份,仙人掌能夠全年成長,甚至在乾旱期也能開花。還有其他許多的適應能力幫助了仙人掌在嚴酷的環境中生存。它廣而淺的根莖系統在這個僅  有幾個短暫暴風雨和快速乾枯的區域吸收了最大的水份。它們如臘狀似的表皮減少了水份損 失,而且如武器般尖銳的刺保護它們免除了太陽、風和那些又饑又渴動物的摧殘。  
        
          | 39. | 39. What is the best title for this passage? |  
        
          |  | A. The Habits  of Flower Plants |  
          |  | B. How the Cactus  Became Extinct |  
          |  | c. How Cacti Adjusted to Their Environment |  
          |  | D. Using Cacti to  Survive in the Desert |  
 
        
          |  | A. 花種植物的習慣 | B. 仙人掌如何絕種 |  
          |  | C. 仙人掌如何調適它們的環境 | D. 利用仙人掌在沙漠中生存  |  
          |  | 答: C |  
 
        
          | 40. | How did cacti reduce  their need for water? |  
        
          |  | A. By storing more food in their pulp |  
          |  | B. By getting rid of their leaves |  
          |  | C. By increasing their exposure  to the sun |  
          |  | D. By developing inner  vessels to transport water |  
 
        
          |  | A. 以在它們的數樹汁中貯藏養份的方式 |  
          |  | B. 以棄除它們葉子的方式  |  
          |  | C. 以增加它們暴露在陽光下的方式 |  
          |  | D. 以發展內部管路輸送水份的方式  |  
          |  | 答:B |  
 
        
          | 41. | According to  this passage, what is the function of cactus spines? |  
        
          |  | A. To  absorb water | B. To produce food |  
          |  | C. To  discourage animals | D. To draw sunlight |  
 
        
          |  | A. 吸收水份 | B. 製造養份 |  
          |  | C. 使動物不敢侵犯 | D. 吸收陽光 |  
          |  | 答: C |  Questions 42–45 In any group of elderly people, it is common to  see some women who are unable to stand completely upright.   Their backs and heads are bent forward slightly, as if they were  carrying a heavy load.   This  is usually a sign of a bone problem  that has developed  over a number of years, a  problem called osteoporosis.
 Osteoporosis literally means porous bones—bones that are filled with tiny holes.   Our  bones are in a constant state  of change, continuously broken down  and rebuilt through the body’s  chemical processes.   Two  kinds of cells are important  in these processes: osteoclasts  and  osteoblasts.      Osteoclasts  renew  the  old  bone  by  dissolving   or  reabsorbing it; this leaves an empty space.    Osteoblasts then fill this empty space with new bone.
 When  the rate of bone renewal doesn’t equal the rate of breakdown, bone loss results. When  the bone loss becomes advanced,  it is called osteoporosis.   The bones don’t actually change shape with  osteoporosis; rather, they become  porous, and therefore are more likely  to break.   Often the first sign of osteoporosis is a bone fracture following  a minor fall or accident.
        在任何一群老年人中,經常可以看見一些婦女不能完全站直。她們的背和頭微往前傾, 就好像她們搬了重物一樣。這通常是一個多年來形成的骨骼毛病徵兆,被稱為骨質疏鬆症。骨質疏鬆字面上的意思是多孔的骨頭  – 骨頭充滿了細小的孔。我們的骨頭是一直在變化  的,隨著身體的化學轉變過程不斷地破裂和重新生長。在這些過程中,有二種細胞是重要的: 蝕骨細胞和成骨細胞。蝕骨細胞以溶蝕或再吸收老的骨頭來更新它,這樣就留下了一個空間。
 成骨細胞接著以新骨頭來填補這個空間。
 當骨頭更新的速度趕不上破壞的速度時,骨質流失產生了。當骨質流失嚴重時,就被稱
 為骨質疏鬆。骨質疏鬆實際上不會改變骨頭形狀,它們應該說是孔變多了,以致容易骨折。 通常骨質疏鬆的徵兆是一個小摔跤或意外就會造成骨頭破裂。
 
        
          | 42. | What is the main  subject of the article? |  
        
          |  | A. Treatment for osteoporosis | B. Exercise and osteoporosis |  
          |  | C. Prevention of osteoporosis | D. Description of osteoporosis |  
 
        
          |  | A.  骨質疏鬆的治療 | B. 運動和骨質疏鬆 |  
          |  | C. 骨質疏鬆的預防 | D. 骨質疏鬆的描述  |  
          |  | 答: D |  
 
        
          | 43. | What causes osteoporosis? |  
        
          |  | A. Carrying heavy loads | B. Poor standing posture |  
          |  | C. Too  many broken bones | D. Insufficient bone renewal |  
 
        
          |  | A. 拿重物 | B. 不好的站姿 |  
          |  | C. 太多的骨折 | D. 股質更新的不足 |  
          |  | 答: D |  
 
        
          | 44. | What is true of  healthy bones? |  
        
          |  | A. They are always being rebuilt. | B. They slowly become bent. |  
          |  | C. They gradually grow porous. | C. They gradually grow porous. |  
 
        
          |  | A. 它們永遠可以被更新 | B. 它們慢慢地變成彎曲 |  
          |  | C. 它們逐漸生成細孔 | D. 它們很少骨折  |  
          |  | 答: A (不被更新的就會便成細孔,造成骨質疏鬆) |  
 
        
          | 45. | What happens during osteoporosis? |  
        
          |  | A. The bones change shape. |  |  
          |  | B. The bones become spongy. |  |  
          |  | C. The osteoblasts fill the bone with holes. |  |  
          |  | D. The osteoclasts stop dissolving the bone. |   |  
 
        
          |  | A.  骨頭變形 | B. 骨頭變成海棉一樣多孔  |  
          |  | C.  成骨細胞以空孔充滿骨頭 | D. 蝕骨細胞停止溶蝕骨頭  |  
          |  | 答: B |  Questions 46–50       One of the largest youth organizations in the world is the 4-H, an organization of clubs for young people between 9 and 19. The main purpose of 4-H is to provide young people with the practical skills  and understanding  they will need to become useful members  of their communities. The  four H’s stand for head, heart, hands,  and health.When 4-H clubs first  began in America  in the early 1900s, members  were mostly young people from rural areas.  The focus was on farm projects, such as raising pigs and  growing and canning food. Today over 75% of the club members come from towns, cities, and suburbs, and hundreds of projects exist, each adapted to its geographical area. While rural districts abound in conservation, forestry, and farm management projects,  projects in urban areas often involve nutrition, health, automotive  care, and money management.
 The 4-H program in America  is a joint service of the U.S. Department  of Agriculture, state universities,  and county governments. Additional funding is provided by business firms and private organizations. Members of the clubs are guided by volunteer  adult leaders and their teenage assistants. In the clubs, 4-H’ers  learn about and work on  solving serious problems that face their communities,  issues like environmental protection and community safety.
 In addition to the 4-H clubs in the U.S. states  and territories, more than eighty countries, including  Taiwan, have adapted the 4-H idea to fit their own needs.    In the less developed countries, many clubs offer courses in proper nutrition and in new farming technology.
       4-H 是世界上最大的青少年組織之一,一個  9-19 歲年青人的俱樂部組織。4-H 的主要宗 旨是提供年輕人成為他們社區中有用的成員所需要的實際技術和認知。4 個 H 代表的是領導、 愛心、幫助和健康。 在 1990 年代初期,當 4-H 在美國開始的時候,會員大部分來自農村地區。著重在農業 計劃,例如養豬和生長、製造罐頭食物。現今超過 75%的會員來自鄉鎮、城市和郊區,而且 有數百個計劃存在,每個都適用於它個別的地理區域。農村區域有談吐、森林、農場管理等 許多計劃,都會區域的計畫通常和營養、健康、汽車修護和財務管理等有關。
 美國的 4-H 計劃是由美國農業部、州立大學和鄉鎮公所共同提供的服務。其他的贊助是 由私人企業和財團組織提供。俱樂部的會員是由成年義工組長和他們的青少年助手引導。在 俱樂部中,4-H 會員們學習和解決他們社區所面臨的重大問題,例如環保和社區安全等。
 除了在美國各州和屬地的 4-H 俱樂部之外,有超過 80 個國家,包括台灣,也將 4-H 的 概念融入了他們自己的需求。在低度開發的國家中,許多的俱樂部提供適當的營養和新耕作 技術的課程。
 
        
          |  | A. A fitness  club | B. A development project |  
          |  | C. An international firm | D. An educational program |  
 
        
          |  | A. 一個健身俱樂部 | B. 一個發展計劃  |  
          |  | C. 一個國際公司 | D. 一個教育計劃  |  
          |  | 答: D |  
 
        
          | 47. | Who are most of the 4-H  members? |  
        
          |  | A. Elementary and high school students |  
          |  | B. Adults and teenagers |  
          |  | C. Government and business leaders |  
          |  | D. Young  people from rural areas |  
 
        
          |  | A. 小學和高中生 | B. 成年人和青少年  |  
          |  | C. 政府和商業主管 | D. 來自農村的年輕人  |  
          |  | 答: A (在美國 junior high school (初中)和 senior high school (高中),都是稱作 high school; …an organization of clubs for young people  between 9 and 19.)
 |  
 
        
          | 48. | How is the 4-H financed? |  
        
          |  | A. Through the sale of farm products |  
          |  | B. Through its membership fees |  
          |  | C. Through government and private  support |  
          |  | D. Through international economic projects |  
 
        
          |  | A. 由販賣農產品 | B. 由它的會員會費  |  
          |  | C.  由政府和私人贊助 | D. 由國際經濟計劃  |  
          |  | 答: C |  
 
        
          | 49. | According to the  article, what is the modern trend in 4-H clubs? |  
        
          |  | A.   A decreased emphasis on agricultural projects |  
          |  | B. Balancing younger  and older membership |  
          |  | C.  More volunteer leadership in local clubs |  
          |  | D. Larger involvement of government  agencies |  
 
        
          |  | A. 減少強調農業的計劃。  | B. 平衡年輕和年長的會員資格。  |  
          |  | C. 更多的當地俱樂部義工領導  | D. 更多政府機構的參與 |  
          |  | 答: A |  
 
        
          | 50. | What would probably be a typical 4-H activity? |  
        
          |  | A. An overseas tour | B. Recycling paper |  
          |  | C. A cooking  contest | D. Building a school |  
 
        
          |  | A. 一個國外旅遊 | B. 紙張回收 |  
          |  | C. 烹飪比賽 | D. 建一所學校  |  
          |  | 答: B |  
 本初級預試考題係自教育部授權財團法人語言訓練測驗中心網站下載 版權聲明:本件係由「英文法:只是一些規則而已」作者題解分析 僅供讀者個人參考,不得抄襲或作為其他商業用途
 若你對歷屆考題有不懂的地方,歡迎至我們的論壇提出問題
 我們會親自為你解答
   |